Grand Buddha at Ling Shan

Fu. Tak toto miesto bolo vážne epické. Vlastne už aj cesta k nemu bola dosť dobrodružná. Najprv sme sa museli premiestniť z mesta Suzhou do Wuxi, kde nás viezol jeden milý angličan. A čo je ešte väčší extrém ako číňan v Číne za volantom? Európan v Číne za volantom.. ich logika je taká, že držať sa od miestnych šoférov, čo najďalej, takže žiadne pravidlá, žiadny limit. Pozitívum bolo, že hodinovú cestu sme mali za polovicu. Ďalej sme museli nájsť a sadnúť na miestny rozhrkotaný autobus, čo bola výzva, keďže ako som spomínal, angličtina tu nefrčí a s neistým pocitom absolvovať ďalšiu hodinovú cestu za hranice mesta. Sranda bola, že za tú hodinovú cestu busom sme zaplatili asi 0,25 €. Ale už keď som z diaľky zbadal našu destináciu padala mi sánka. Budha v Ling Shan je jedna z najväčších sôch budhu na svete a je fakt obrovská. Na fotkách ešte vyzerá malo, ale keď ju vidíte na vlastné oči, je to úžas. Okolo budhu bol postavený obrovský areál s rôznymi kláštormi a pagodami, ktoré ste tiež mohli navštíviť takže výletík na celý deň jak oči. V pevninskej Číne nie sú ľudia moc zvyknutí na neaziatov a na takomto odľahlom mieste, niektorí ľudia ani belocha na živo nikdy nevideli, takže my sme boli súčasťou atrakcie. Najprv si odfotili budhu a potom sa otočili smerom na nás a odoftili si nás. Sedím si v chráme, troška pauzička, a aspoň tri foťáky priamo pred ksicht bez hanby, ale bolo to zábavné.
a keď som tam začal robiť stojky, možno som bol aj v správach :D

9 komentárov:

  1. Nebyl jsi trochu nevhodně oblečený? K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nemyslim si, bolo tam dost teplo dokonca ma trochu aj chytilo na krku :D cely den na nohach vies ako :p

      Odstrániť
  2. Treba upozornit, ze budhizmus je jedno z najtolerantnejsich nabozenstiev. Dovolujem cloveku vyznavat ine viery na rozdiel od krestanstva a sloboda je aj v obliekani. :) Takze palec hore za super turistik odev.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sem sa velmi chcem ist pozriet a teraz po reporte a fotkach este viac. Ak, osliku, otras sa, nech mam za co :) Vynikajuci post.

    OdpovedaťOdstrániť