Just a bunch of gardens

Vítam sa späť z pračudesnej a nádhernej Ázie. Opäť sme s Marťou videli kus sveta, mnoho skvelých, mnoho zvláštnych zážitkov a kopa fotiek. Naša cesta sa začala na pražskom lecisku a o 19 hodín neskôr sme sa zrazu ocitli v Šanghaji. Leteli sme s Emirates a spomínam to preto lebo chcem podoknúť, že majú vážne vážne pekné letušky. Takže sme v Šanghaji a hneď sa nám utvrdzuje, že s angličtinou v Číne nepochodíme, ani so slovíčkami typu yes alebo no. Čo mi prišlo zvláštne, že som ani tak necítil, že som niekde v zahraničí no opak bol pravdou. Kultúrne sú čínania na úplne inej vlne ako my, to, čo by nám prišlo neslúšné, u nich obstojí a naopak. Hlavne teda, či už mladí, starí, muži, ženy, všetci chráchajú na zem vážne soplavé mrmle, čo vytiahnu až z paty. Je to kvôli tomu, že v azií je proste neslušné fukať si nos, tak to ide von ústami.. na zem. Neostalo mi nič iné než sa prispôsobiť hehe. Najznámejšími atrakciami sú čínske záhrady, ktorých tu bolo neúrekom. Z akéhosi dôvodu, keď komanči búrali všetky pamätihodnosti do radu, záhrady nechali na pokoji. Jednu z nich môžte vidieť na fotkách. Kedysi v nich žili bohaté rodiny a vykonávali akési remeslo. A bolo v nich vždy veľa bonsaiov veľkých a pekných. Nám by to určite do par dní všetko vyschlo. 

veľa vecí, hlavne martina, sme hadzali na instagram, tak celý priebeh nášho tripu môžte vidieť na hashtagu #fakeroseasia

22 komentárov:

  1. tyhle tvé posty budu mít vždycky rád a nepohrdnu jimi, pokaždé jiný kus světa, díky moc za to;)
    daliborstanek.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. kársa, naozaj perfektné fotky!mňa cesta do ázie, japonska, čaká o dva mesiace a už teraz sa teším na ich kultúru a prírodu :3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Amazing photos!! :-)
    Greetings.



    http://diamondconestilopropio.blogspot.com.es/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. cute pics
    http://amandachic.com/blog/onna-ehrlich-and-total-white.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. a ten klikatý most, ten je takovej, protože démoni nemají rádi rohy a zatáčky :) zajímavý ty naše rozdílné kultury :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. wau !! tam je krásne !!! :)) snáď sa tam niekedy dostanem :P

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Emirates letušky jsou extra třída! V jedněch zahradách v Shanghai jsem se nechala fotit na tom cikcak mostě a když jsem z něj chtěla odejít, nějak jsem zapomněla že je cik cak a málem jse spadla mezi trilión rybiček, ups.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. :D zomieram z toho textu. SUPER. skoda mi tiez nudla vyletela, jak som sa smiala (sakra, zena, davaj to na damu). Tu vo Vancouveri je to podobne. Co ma vsak este stale zaraza je grganie jemnych Cinaniek, ktore maju drobne postavicky, jemne sposoby, okolo zapastia Chanelocka a zrazu: mega masivny GRG. Vela x sa stane, ze ked cakam v potravinach na kasu, stary ujo Cinan zatlaci a mne idu jeho klkove pohyby rovno do ksichtu. Nechapem, ale ako sa vravi: Zi a nechaj zit. :) Cinania urcite nepoznaju tak mega zavist a neprajnost, aka koluje u nas na SK a v Cechach.

    Skvely report a dufam, ze ich bude este vela. Paci sa mi Tvoj uprimny raw styl reci.

    OdpovedaťOdstrániť